Szalona Kuchnia Eweliny

blog (1).JPG
WIELKANOC

Kajmakowa babka z nutą orzecha

Pulchna, rozpływająca się w ustach, delikatna i słodka kajmakowa babka z chrupiącymi orzechami to moja propozycja Wielkanocnego wypieku, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. czytaj dalej

blog (2).JPG
WIELKANOC

Wielkanocny cytrynowy Baranek

Klasyczny i łatwy przepis na Wielkanocnego Baranka o smaku cytrynowym, który nie tylko będzie słodką przekąską, ale również piękną ozdobą naszego świątecznego stołu. czytaj dalej

komentarze: 1
Blog- Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG
TARTY

Wytrawne galette z cukinią i białym serem

Słodko - słona tarta o nieregularnych chrupiących brzegach, z cienką warstwą świeżej cukinii położonej na warstwie sera z dodatkiem ziół to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu sezonowy obiad. czytaj dalej

komentarze: 1
blog (3).JPG
PIZZA

Wiosenna pizza z mango i kiełbasą chorizo

Chrupiące cienkie ciasto z pachnącym sosem pomidorowym, z dodatkiem wyrazistej, pikantnej kiełbasy chorizo i czerwonej cebuli, które idealnie współgrają ze słodkością mango to przepis na uwielbiany przez nas, idealnie płaski placek rodem ze słonecznej Italii. czytaj dalej

komentarze: 1
blog (1).JPG
WIELKANOC

Babka czekoladowa z likierem cherry

Lekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. czytaj dalej

komentarze: 1