Szalona Kuchnia Eweliny

SAŁATKI / SURÓWKI

Sałatka pieczarkowa

blog pi (2).JPGMocno pieczarkowa, szybka i prosta w wykonaniu sałatka znakomicie sprawdza się na naszym stole. Jest również idealnym dodatkiem do różnego rodzaju mięsa.

Składniki:

500g pieczarek

1 duży por

7 jajek

1 puszka konserwowej kukurydzy

1 pęczek szczypiorku

3 łyżki majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

1. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.

2. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.

3. Odsączyć kukurydzę z zalewy.

4. Por pokroić w talarki , które następnie pokroić na 4 części.

5. Drobno pokroić szczypiorek.

6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki.

blog pi (1).JPG