Szalona Kuchnia Eweliny

WIELKANOC

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

blog (3).JPGFaszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym.

Składniki:

4 jajka

150g zielonego groszku Hortex

1 łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

sól morska

świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.

2. Zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, następnie odcedzić i wystudzić.

3. Groszek zmiksować, dodać  żółtka, jogurt, majonez i całość zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić solą i pieprzem.

4. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek.

blog (4).JPG

blog (2).JPG

blog (1).JPG

Hortex - Pasję mamy w Naturze !

 

Mój dzień z Hortex