Szalona Kuchnia Eweliny

SAŁATKI / SURÓWKI

Makaronowa sałatka z tuńczykiem i brokułem

blog (3).JPGSzybka, tania i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka  makaronowa z tuńczykiem sprawdzi się nie tylko na imprezowym stole, ale również w roli drugiego śniadania.

Składniki:

500g brokuł

200g makaronu świderki Malma (Fusilli)

1 puszka kukurydzy

2 puszki tuńczyka w kawałkach w oliwie

4-5 łyżek majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

1. Brokuł ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.

2. Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonym wrzątku.

3. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy.

4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 

blog (2).JPG

blog (5).JPG

blog (4).JPG