Szalona Kuchnia Eweliny

DANIA MIĘSNE

Roladka schabowa z szynką, serem i papryką

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (5).JPGChrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.

Składniki:

10 plastrów schabu wieprzowego

10 plastrów żółtego sera

10 plastrów szynki wieprzowej

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1 czerwona cebula

sól

pieprz

olej

3 jajka

bułka tarta

panierka

mąka

Wykonanie:

1. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

2. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki, a czerwoną cebulę również pokroić w słupki.

3. Na każdym rozbitym plastrze schabu położyć plaster szynki, żółtego sera, po jednym słupku cebuli, czerwonej, żółtej papryki i zwinąć w roladkę.

4. Następnie każdą roladkę obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG