Szalona Kuchnia Eweliny

PRZEKĄSKI / PRZYSTAWKI

Przekąski Biedronki

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPGCzosnkowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na imprezowym stole.

Składniki:

300g serka śmietankowego

3 ząbki czosnku

22 krakersy

22 czarnych oliwek

11 pomidorków koktajlowych

kilka kropel kremu balsamicznego

natka z pietruszki

sól

pieprz

Wykonanie:

1. Serek dokładnie wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Następnie każdy krakers posmarować serkiem.

2. Pomidorki podzielić na połówki, które następnie naciąć do połowy aby nadać kształt skrzydełek biedronki.

3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć łodygi natki, które będą czułkami.

4. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu balsamicznego. Całość udekorować natką z pietruszki.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG