Szalona Kuchnia Eweliny

SAŁATKI / SURÓWKI

Kolorowa warstwowa sałatka

Blog Szalona Kuchnia Ewelina (2).JPGSzybka, łatwa w przygotowaniu, idealnie sprawdzająca się na imprezach sałatka z szynki drobiowej, serowych pierożków tortellini, kukurydzy oraz świeżej papryki, ogórka i pora.

Składniki:

250g pierożków tortellini z serem

1 duży zielony ogórek

15cm pora

1 pęczek szczypiorku

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1 puszka kukurydzy

250g szynki drobiowej

sól

pieprz

majonez

oliwa

Wykonanie:

1. Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy.

2. Szczypiorek i pora drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy, obranego ogórka, papryki i szynkę pokroić w kostkę.

3. Sałatkę układać kolejno warstwami: 3/4 pierożków tortellini, kukurydza, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, zielony ogórek, czerwona papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, szynka drobiowa, żółta papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, por i pozostała ilość pierożków tortellini.

4. Wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.

Blog Szalona Kuchnia Ewelina (1).JPG

Blog Szalona Kuchnia Ewelina (4).JPG

Blog Szalona Kuchnia Ewelina (3).JPG