Szalona Kuchnia Eweliny

CIASTECZKA

Kokosanki

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPGKokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka.

Składniki:

4 białka

200g cukru pudru

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka rumu

250g wiórków kokosowych

30 - 35 sztuk okrągłego opłatka

Wykonanie:

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.

2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub  szprycą część masy kokosowej.

3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG