Szalona Kuchnia Eweliny

NAPOJE / KOKTAJLE

Owocowy koktajl z selerem naciowym

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPGOrzeźwiający koktajl ze świeżych owoców: jabłek, kiwi, pomarańczy i jabłka, z mocnym akcentem selera naciowego i wyczuwalną miętową nutą to doskonały pomysł na dostarczenie naszym organizmom bomby witamin i świetna propozycja na przekąskę między posiłkami.

Składniki:

150g selera naciowego

1 pomarańcz

1 jabłko

2 kiwi

8 listków mięty

200ml wody niegazowanej

sok z 1/2  limonki

1 łyżka miodu

Wykonanie:

1. Kiwi i pomarańczę obrać ze skóry, pozbawić błon i pestek a seler naciowy dokładnie umyć. Jabłko dokładnie umyć i pozbyć się gniazda nasiennego.  Owoce pokroić na mniejsze części.

2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać wodę, listki mięty i zmiksować do postaci koktajlu. Doprawić sokiem z limonki, miodem, całość dokładnie wymieszać.

3. Najlepiej smakuje schłodzony.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG