Szalona Kuchnia Eweliny

PASTY / SMAROWIDŁA

Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPGRewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty.

Składniki:

500g brokułu

3 jajka

1 pęczek szczypiorku

1 ząbek czosnku

3-4 łyżki majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i rozgnieść widelcem.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek i czosnek drobno posiekać.

3. Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG