Szalona Kuchnia Eweliny

GRILL

Grillowane ziemniaki otulone boczusiem

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPGPieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa. 

Składniki:

8szt młodych średnich ziemniaków

8 plastrów wędzonego boczku

przyprawa do ziemniaków

oliwa z oliwek

pieprz i sól

Wykonanie:

1. Ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować.

2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków.

3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć w folię aluminiową.

4. Ziemniaki grillować na grillu z każdej strony do miękkości. Ziemniaki również można upiec w piekarniku.

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG