Szalona Kuchnia Eweliny

Archiwum: październik 2016

blog (2).JPG
DANIA Z KURCZAKIEM

Drobiowy kociołek rodem z Meksyku

Aromatyczne, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe przygotowane z mięsa drobiowego, dojrzewających w słońcu pomidorów, typowych dla kuchni meksykańskiej kolorowych papryk, ostrej papryczki chilli, czerwonej i białej fasoli oraz aromatycznego czosnku i wyrazistej cebuli. czytaj dalej

komentarze: 2
blog.JPG
CIASTA

Ciasto Orzeszek

To ciasto to znakomita propozycja dla fanów deserów z orzechami w każdej postaci. Łączy w sobie tradycyjny biszkopt nasączony kawą i migdałowym likierem, słodki kajmak, prażone ziemne orzeszki oraz naturalne orzechy włoskie. Całość oblana czekoladową polewą, smakuje rewelacyjnie. czytaj dalej

komentarze: 1
blogg (1).JPG
ZUPY

Halaszle czyli węgierska zupa rybna

Moja wersja tradycyjnej, lekko pikantnej, rozgrzewającej węgierskiej zupy rybnej na bazie aromatycznej papryki, pachnącej cebuli, pomidorów i delikatnego fileta z miruny. czytaj dalej

komentarze: 3