Szalona Kuchnia Eweliny

Archiwum: listopad 2016

blog (2).JPG
CIASTA

Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu

Ciasto z dodatkiem dyni to ciekawy pomysł na wykorzystanie tego bogatego w witaminy warzywa do przygotowania deseru. Ukryta, delikatna starta dynia połączona z aromatem cynamonu, do tego masa z mascarpone – to wszystko sprawia, że całość idealnie się komponuje ale przede wszystkim wyśmienicie smakuje. czytaj dalej

blogg (1).JPG
CIASTA

Ciasto a la Kinder Country

Bardzo słodkie ciasto na wzór słynnego batonika, z mocnym akcentem białej i mlecznej czekolady oraz chrupiącej preparowanej pszenicy z miodem. czytaj dalej

komentarze: 2
blog (2).JPG
CIASTA

Gruszkowy rarytas

Pachnące cynamonem, na bazie świeżych gruszek, masy śmietanowej i klasycznego biszkoptu ciasto to doskonała propozycja dla fanów owoców sezonowych podanych w postaci chłodnego deseru. czytaj dalej

komentarze: 2
blog (2).JPG
PIZZA

Ai Cecinelli czyli rybna pizza

Chrupiące cienkie ciasto, łosoś, tuńczyk, krewetki, pachnący sos pomidorowy i aromatyczne czarne oliwki to przepis na uwielbiany przez nas, idealny płaski placek rodem ze słonecznej Italii z dużą ilością rybnych dodatków. czytaj dalej

komentarze: 3
blog (1).JPG
CIASTA

Czereśniowe galette z czekoladą

Słodka tarta o nieregularnych chrupiących brzegach, z cienką warstwą świeżych czereśni oblanych mleczną czekoladą to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu sezonowy deser. czytaj dalej

komentarze: 2