Szalona Kuchnia Eweliny

Archiwum: marzec 2017

blog (1).JPG
WIELKANOC

Wielkanocna Babka z advocatem

W domu na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnej własnoręcznie upieczonej Wielkanocnej babki, która jest symbolem umiejętności i doskonałości. Moją propozycją na tegoroczne Święta Wielkanocne jest babka z advocatem. czytaj dalej

komentarze: 2
blog (1).JPG
WIELKANOC

Tradycyjny Wielkanocny Żurek

Moja wersja tradycyjnego świątecznego żurku podawana na naszym Wielkanocnym stole. Mocno rozgrzewający, kwaśny, aromatyczny, przygotowany na bazie białej kiełbasy i pachnącej wędzonki. czytaj dalej

komentarze: 1
blog (1).JPG
WIELKANOC

Migdałowa babka

Lekka, puszysta babka z wyrazistą migdałową nutą, oblana delikatną białą czekoladą i posypana chrupiącymi, prażonymi migdałami to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. czytaj dalej

komentarze: 1
blog (2).JPG
ZUPY

Tajska zupa z kurczakiem

Niezwykle aromatyczna, słodko - ostra i mocno rozgrzewająca tajska zupa na bazie świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki, trawy cytrynowej i kolendry, z delikatnym mięsem z kurczaka to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. czytaj dalej