Szalona Kuchnia Eweliny

Archiwum: sierpień 2017

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (5).JPG
DESERY

Piernikowa panna cotta

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii, ja prezentuję ją w wersji z mega intensywnym smakiem prawdziwych „Toruńskich Pierników”. Głęboki smak i aromat to zasługa legendarnego, niepodrabialnego ciasta wyrabianego ręcznie z mąki, wody, mleka, miodu i przypraw w odpowiednich proporcjach, wypiekanego w piecu w określonej temperaturze. czytaj dalej

komentarze: 1
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG
DESERY

Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką

Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru. czytaj dalej

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG
PRZETWORY

Puree z dyni

Puree z dyni to szybka w przygotowaniu i uniwersalna baza, którą możemy wykorzystać do przygotowania rozmaitych potraw: zup, sosów, placuszków, klusek, a także słodkich czy wytrawnych wypieków. czytaj dalej

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG
TARTY

Tarta z winogronem i zieloną galaretką

Krucha tarta z delikatnym kremem waniliowym, zieloną chłodzącą galaretką i świeżymi, orzeźwiającymi winogronami to świetna propozycja sezonowego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu przy kawie w gronie najbliższych. czytaj dalej

komentarze: 3
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG
TARTY

Migdałowa tarta z gruszkami

Krucha tarta z delikatnym migdałowym kremem i soczystymi, dojrzewającymi w słońcu gruszkami to świetna propozycja jesiennego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu przy kawie i z pewnością zachwyci naszych gości. czytaj dalej

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG
DANIA Z KURCZAKIEM

Wędrowny kurczak z Italii

Pieczony, niezwykle aromatyczny, miękki i soczysty filet z kurczaka nadziewany ciągnącym, roztopionym włoskim serem oraz wyrazistymi w smaku suszonymi pomidorami, które wywodzą się z północnej Italii. czytaj dalej

komentarze: 2
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG
KNEDLE

Dyniowe knedle ze szpinakiem

Dyniowe kluseczki nadziewane farszem szpinakowym z wyrazistą nutą aromatycznego czosnku, okraszone smażoną kiełbaską i pachnącą cebulką to świetny pomysł dla fanów knedli w wydaniu wytrawnym. czytaj dalej