Szalona Kuchnia Eweliny

Wpisy z kategorii: ZUPY

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (4).JPG
ZUPY

Letnia porzeczkowa zupa

Zupa z dojrzewających w słońcu kwaskowych, orzeźwiających czerwonych porzeczek, których smak uzupełnia delikatna słodycz Królewskiego cukru pudru to idealna propozycja dla fanów sezonowych, letnich obiadów na bazie świeżych owoców. Porzeczkowa zupa swoim pięknym, głębokim kolorem oraz zawartymi w niej zakręconymi świderkami z pewnością skusi najmłodszych i dostarczy im niezbędnych witamin. czytaj dalej

komentarze: 6
blog (2).JPG
ZUPY

Tajska zupa z kurczakiem

Niezwykle aromatyczna, słodko - ostra i mocno rozgrzewająca tajska zupa na bazie świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki, trawy cytrynowej i kolendry, z delikatnym mięsem z kurczaka to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. czytaj dalej

blog (3).JPG
ZUPY

Zupa z soczewicy

Aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w wiele składników odżywczych, mineralnych, witamin oraz przede wszystkim zawierającej dużą ilość białka soczewicy, która posiada wyjątkowe właściwości prozdrowotne. czytaj dalej

komentarze: 2
blog (1).JPG
ZUPY

Zupa gyros

Niezwykle aromatyczna, sycąca zupa o smaku gyrosa z dodatkiem kurczaka, kolorowych papryk, intensywnego czosnku oraz nutą pikanterii w postaci chilli idealnie rozgrzewa w zimowe dni. czytaj dalej

komentarze: 1
blogg (1).JPG
ZUPY

Halaszle czyli węgierska zupa rybna

Moja wersja tradycyjnej, lekko pikantnej, rozgrzewającej węgierskiej zupy rybnej na bazie aromatycznej papryki, pachnącej cebuli, pomidorów i delikatnego fileta z miruny. czytaj dalej

komentarze: 3
blog (1).JPG
ZUPY

Zupa rybna Bouillabaisse

Moja wersja znanej na całym świecie niezwykle aromatycznej francuskiej zupy rybnej z polskimi ziemniakami, pomidorami, wyrazistym czosnkiem, cebulą, miękkim gotowanym halibutem i delikatnymi krewetkami. czytaj dalej

blog (1).JPG
ZUPY

Zupa z dyni i nutą aromatycznego imbiru

Przepis pochodzi z zeszytu mojej babci. Prosta, zdrowa, nie zawiera żadnych konserwantów i sztucznych dodatków. Delikatna jak aksamit, cudownie wygląda i obłędnie smakuje. Przypomina mi moje dzieciństwo i złotą polską jesień. czytaj dalej

komentarze: 1