Szalona Kuchnia Eweliny

Wpisy z kategorii: PASTY / SMAROWIDŁA

blog (1).JPG
PASTY / SMAROWIDŁA

Chłopskie smarowidło

Tradycyjny mięsny smalec na bazie słoniny, kiełbasy wzbogacony smakiem smażonej cebulki, czosnku, aromatycznych przypraw i słodkich jabłek. W połączeniu z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem zyskuje miano prawdziwej narodowej przystawki Polaków. czytaj dalej

komentarze: 1
blogg (1).JPG
PASTY / SMAROWIDŁA

Łososiowa pasta z awokado

Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami. czytaj dalej

blo (1).JPG
PASTY / SMAROWIDŁA

Bazyliowe Pesto

Pesto to fajny pomysł na wykorzystanie niezwykle aromatycznych liści bazylii. Idealnie sprawdza się z makaronem lub jako smarowidło do pieczywa. czytaj dalej

komentarze: 2