Szalona Kuchnia Eweliny

Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG
CIASTA

Jogurtowiec z truskawkami

Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na bazie jogurtu naturalnego, świeżych truskawek oraz margaryny Optima Omega 3 zawierającej niezbędny nienasycony kwas tłuszczowy, którego nasz organizm samodzielnie nie wytwarza, dlatego powinien być dostarczany z pożywieniem. Sezonowe ciasto to obowiązkowa pozycja piknikowego koszyka i doskonały pomysł na deser w plenerze. czytaj dalej

komentarze: 3
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG
BABECZKI / TARTALETKI

Jagodowe muffinki

Łatwe w przygotowaniu pachnące leśnymi owocami babeczki to fajny pomysł na przygotowanie sezonowego ciasteczka z owocami. Muffinki przygotowane z margaryny Optima Omega 3 zawierają naturalne źródło kwasów omega 3 pomagających w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i dzięki temu są zdrowe dla naszego serca. Są świetną słodką przekąską każdego wyjazdu i powinny znaleźć się w każdym piknikowy czytaj dalej

komentarze: 1
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (3).JPG
DANIA MIĘSNE

Kolorowa mięsna rolada

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę. czytaj dalej

komentarze: 2
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (2).JPG
PRZEKĄSKI / PRZYSTAWKI

Tortilla z cytrynowo-imbirowymi krewetkami i warzywną salsą

Domowy Fast Food w całkiem nowej odsłonie z owocami morza. Delikatne, dobrze przyprawione krewetki, warzywna salsa bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw oraz chrupiące produkty Bonduelle. Całość podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę. czytaj dalej

komentarze: 1
Blog Szalona Kuchnia Eweliny (1).JPG
DANIA Z KURCZAKIEM

Roladki nadziewane pesto z zielonego groszku

Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach kurczaka. W moim wykonaniu prezentuję go w ciekawym połączeniu z bogatym w witaminy zielonym groszkiem Bonduelle, świeżą bazylią, aromatyczną szynką i chrupiącymi orzeszkami. czytaj dalej

komentarze: 3